9 dingen die u moet overwegen voordat u een zakelijk partnerschap aangaat

author
3 minutes, 48 seconds Read

Een zakelijk partnerschap aangaan heeft zijn voordelen. Het stelt alle medewerkers in staat om de belangen in het bedrijf te delen. Afhankelijk van de risicobereidheid van partners, kan een bedrijf een vennootschap onder firma of een commanditaire vennootschap hebben. Limited partners zijn er alleen om het bedrijf te financieren. Ze hebben geen inspraak in de bedrijfsvoering en zijn evenmin verantwoordelijk voor eventuele schulden of andere zakelijke verplichtingen. General Partners runnen het bedrijf en delen ook haar verplichtingen. Aangezien partnerschappen met beperkte aansprakelijkheid veel papierwerk vereisen, hebben mensen meestal de neiging om algemene partnerschappen in bedrijven te vormen.

Dingen om te overwegen voordat u een zakelijk partnerschap opzet

Zakelijke partnerschappen zijn een geweldige manier om uw winst en verlies te delen met iemand die u kunt vertrouwen. Een slecht uitgevoerd partnerschap kan echter een ramp zijn voor het bedrijf. Hier zijn enkele handige manieren om uw belangen te beschermen terwijl u een nieuw zakelijk partnerschap aangaat:

1. Zeker weten waarom je een partner nodig hebt

Voordat u een zakelijk partnerschap met iemand aangaat, moet u zich afvragen waarom u een partner nodig heeft. Bent u alleen op zoek naar een investeerder, dan is een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid voldoende. Als u echter probeert een fiscaal schild voor uw bedrijf te creëren, is de vennootschap onder firma een betere keuze.

Zakenpartners moeten elkaar aanvullen op het gebied van ervaring en vaardigheden. Als u een technologieliefhebber bent, kan het heel nuttig zijn om samen te werken met een professional met uitgebreide marketingervaring.

2. Inzicht in de huidige financiële situatie van uw partner

Voordat u iemand vraagt ​​om zich aan uw bedrijf te binden, moet u inzicht hebben in hun financiële situatie. Bij het starten van een bedrijf kan er een bepaald bedrag aan startkapitaal vereist zijn. Als zakenpartners over voldoende financiële middelen beschikken, hebben zij geen financiering uit andere middelen nodig. Dit zal de schuld van een bedrijf verlagen en het eigen vermogen van de eigenaar vergroten.

3. Achtergrondcontrole

Zelfs als u iemand vertrouwt als uw zakenpartner, kan het geen kwaad om een ​​antecedentenonderzoek uit te voeren. Het bellen van een aantal professionele en persoonlijke referenties kan u een goed idee geven van hun werkethiek. Achtergrondcontroles helpen u toekomstige verrassingen te voorkomen wanneer u met uw zakenpartner gaat samenwerken. Als uw zakenpartner gewend is om laat te zitten en u niet, dan kunt u de verantwoordelijkheden dienovereenkomstig verdelen.

Het is een goed idee om te controleren of uw partner al ervaring heeft met het runnen van een nieuwe zakelijke onderneming. Dit zal u vertellen hoe ze presteerden in hun vorige inspanningen.

4. Laat een advocaat de partnerschapsdocumenten doornemen

Zorg ervoor dat u juridisch advies inwint voordat u een partnerschapsovereenkomst ondertekent. Het is een van de handigste manieren om uw rechten en belangen in een zakelijk partnerschap te beschermen. Het is belangrijk om elke clausule goed te begrijpen, omdat een slecht geschreven overeenkomst u in aansprakelijkheidsproblemen kan brengen.

Zorg ervoor dat u een relevante clausule toevoegt of verwijdert voordat u een partnerschap aangaat. Het is namelijk lastig om wijzigingen aan te brengen nadat de overeenkomst is ondertekend.

5. Het partnerschap mag uitsluitend gebaseerd zijn op zakelijke voorwaarden

Zakelijke partnerschappen mogen niet gebaseerd zijn op persoonlijke relaties of voorkeuren. Er moeten vanaf de eerste dag sterke verantwoordingsmaatregelen worden genomen om de prestaties te volgen. Verantwoordelijkheden moeten duidelijk worden gedefinieerd en prestatiestatistieken moeten de bijdrage van elk individu aan het bedrijf aangeven.

Het hebben van een zwak systeem voor verantwoording en prestatiemeting is een van de redenen waarom veel partnerschappen mislukken. In plaats van zich in te spannen, beginnen eigenaren elkaar de schuld te geven van de verkeerde beslissingen, wat resulteert in bedrijfsverliezen.

6. Het commitment van uw zakenpartner

Alle partnerschappen beginnen op vriendschappelijke voet en met veel enthousiasme. Sommige mensen verliezen echter de opwinding onderweg vanwege de dagelijkse slog. Daarom moet u het betrokkenheidsniveau van uw partner begrijpen voordat u een zakelijk partnerschap met hen aangaat.

Uw zakenpartner(s) moeten in elke fase van het bedrijf dezelfde mate van betrokkenheid kunnen tonen. Als ze niet betrokken blijven bij het bedrijf, zal dit tot uiting komen in hun werk en kan het ook schadelijk zijn voor het bedrijf. De beste manier om het commitment van elke zakenpartner te behouden, is om vanaf de eerste dag de gewenste verwachtingen van elke persoon te stellen.

Bij het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst moet u een idee hebben van de extra verantwoordelijkheden van uw partner. Verantwoordelijkheden, zoals het zorgen voor een bejaarde ouder, moeten goed worden overwogen om realistische verwachtingen te scheppen. Dit geeft ruimte voor compassie en flexibiliteit in je werkethiek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *